referenties Anita ten Hoeve

Review schrijven?

Klik hier om een review te schrijven op Facebook

Dhr. Veld - Augustus 2019

Klacht: pijn in pols/pees/tintelend gevoel in de arm/duim

Na een periode van intensief sporten (krachttraining) kreeg ik plotseling een aanhoudende pijn in polsstreek van mijn linkerhand. Een dikke bult ontstond aan de onderzijde van de duim in de regio waar de pees loopt. De hand ging scheef staan door vochtophoping. Hierop rust genomen echter de klachten bleven.

Naar de huisarts
Op advies van de huisarts ontstekingsremmer Diclofenac genomen. De ontsteking werd minder maar de pols was nog steeds pijnlijk. Ik nam ook veel pijnstillers. Op advies van een bevriende bedrijfsarts ben ik veel gaan zwemmen onder gemiddelde belasting (het ging steeds beter). Daarnaast veel bewegingsoefeningen. Dit hielp maar de pols bleef pijnlijk en de duim vaak tintelend en zeer gevoelig.

Polsspecialist
Na enkele maanden was de pols nog steeds pijnlijk, dik en de bewegingsvrijheid was beperkt. Zodra ik iets raakte met de duim deed het direct pijn. Hierop ben ik naar een hand/polsspecialist geweest in het Martini ziekenhuis. Na het maken van een foto was het duidelijk, een Cortisoneninjectie is nodig, anders gaat de zwelling in de peesschede niet weg. De pees was zeer geïrriteerd, mede doordat mijn Carpale tunnel een tussenschotje heeft waardoor er minder ruimte is voor de pees. Opereren was een uiterste optie maar werd afgeraden mede als een injectie door een huisarts. Altijd naar een specialist.

Massagetherapie
Op een dag kwam ik Anita tegen en vertelde over mijn polsklachten. Deze adviseerde de armen en polsen 1 keer per week specifiek te masseren, het bleek dan mijn lymfe vol zaten met afvalstoffen. Dit verklaarde ook waarom de spieren/pezen in mijn onderarmen hoorbaar kraakten (het leken wel een droog stuk touw). De eerste massage was niet prettig, pijnlijk. Maar dat hoort er nu eenmaal bij om de zaak in beweging te krijgen. Maar het was niet voor niets: enkele dagen later voelde ik dat de arm/pols veel beter aanvoelde. Na circa 6 sessies was de arm en polsklachten aanzienlijk beter. Ook waren de massages niet meer zo pijnlijk.

Lange termijn
Ondertussen ben ik een jaar verder, de klachten blijven weg. Alleen de tinteling in de duim is er soms na het trainen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk komen door littekenweefsel gevormd door de injectie. Twee jaar geleden had ik niet durven hopen dat het nog zo goed zou komen en had het krachtsport bijna opgegeven.

Mijn advies
Niet met klachten blijven lopen, direct naar Anita! Omdat zij snel in de gaten had waar het probleem zat. Maar des te meer omdat zij heel sterk in de armen en vingers is, iets wat niet iedere masseur heeft.

Shop Beyuna